/ БТА
След израелския въздушен удар, при който загинаха няколко чуждестранни хуманитарни работници в ивицата Газа, президентът на САЩ Джо Байдън отправи остър упрек към Израел, предаде ДПА.

7 хуманитарни работници са убити при израелска атака

"Това не е изолиран случай", се казва в изявление на Байдън. "Този конфликт е един от най-тежките в последно време по отношение на това колко хуманитарни работници са били убити", каза Байдън и добави, че това е една от основните причини, поради които разпределението на хуманитарната помощ в ивицата Газа е толкова трудно.

"Израел не е направил достатъчно, за да защити хуманитарните работници, които се опитват да доставят отчаяно необходимата помощ на цивилното население", каза Байдън. "Инциденти като вчерашния просто не трябва да се случват", добави той.

Британски, австралийски, полски, американско-канадски гражданин с двойно гражданство и палестинец от хуманитарната организация "Световна централна кухня" в ивицата Газа бяха убити, когато конвоят им беше ударен от израелски въздушен удар в понеделник вечерта.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че става дума за "трагичен случай на непреднамерен удар от страна на нашите въоръжени сили срещу невинни хора в ивицата Газа". 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Любомир Мартинов/БТА