/ getty images
Отказът на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп да си сътрудничи с новоизбрания държавен глава, принуди Джо Байдън да търси необичайни странични решения, за да се подготви за взимането на властта през януари, когато той ще се изправи пред още по-голяма опасност за предизвикателствата пред общественото здраве и националната сигурност.

Анкета: 52% от републиканците смятат Тръмп за истинския победител в изборите

След като му беше отказан достъп до официалния брифинг на разузнавателните служби, който традиционно се дава на новоизбраните президенти, вчера Байдън проведе виртуална среща с експерти от разузнаването, сигурността и дипломацията. Понастоящем никой от тях не работи за правителството, така че остава въпросът дали Байдън е наясно с текущата информация за опасностите, пред които е изправена страната.

Бъдещият вицепрезидент на САЩ Камала Харис присъства на малко по-официален брифинг вчера като член на комисията по разузнаване на Сената, но въпреки това получи ограничена информация за заплахите за страната, пред които ще се изправи Байдън.

Байдън: Отказът на Тръмп да признае изборния резултат може да доведе до още смърт от COVID-19

В разгара на най-лошата пандемия от 100 години насам, администрацията на Доналд Тръмп блокира сътрудничеството на Байдън с Кризисния щаб, поради което представители на новоизбрания президент планират да се срещнат тази седмица с фармацевтични компании.
БГНЕС