Атентаторът от Барселона може да е сред убитите в Камбрилс

Испания атентати
Испания атентати / БГНЕС
Шофьорът, който се вряза с бус в пешеходци на многолюдна улица в Барселона, може да е сред петимата заподозрени терористи, които бяха убити от полицията в близкия курортен град Камбрилс.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

В отговор на въпроса дали шофьорът е сред петимата убити, полицейският служител Жозеп Траперо заяви, е „полицейското разследване върви в тази посока“. Той добави, че има „следи“ за това, но не и „конкретни доказателства“. До момента са идентифицирани трима от убитите петима терористи.

етвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция
БГНЕС

Нарасна броят на жертвите на атентатите в Каталуния

14 души загинаха, а 130 човека бяха ранени при два атентата в Каталуния. 13 души загинаха при атентат на оживена пешеходна улица в Барселона в четвъртък. По-късно при атака в курорта Камбрилс бяха ранени седем души, а жена, която е била сред пострадалите, почина в болница.

Издирват 17-годишен младеж за атентата в Барселона (СНИМКА)

Бял микробус връхлетя към 16,50 часа местно време вчера пешеходците на улица "Ла Рамбла", в туристическото сърце на Барселона, при което загинаха 13 и бяха ранени около сто души. Шофьорът на буса убиец избяга.

Испания атентати
БГНЕС

СНИМКИ: НАПАДЕНИЕТО В КУРОРТА КАМБРИЛС

Около осем часа по-късно, малко преди полунощ, автомобил "Ауди А3" се вряза в множеството на крайбрежния булевард в курорта Камбрилс, на 120 км южно от Барселона, ранявайки седем души, включително един полицай. Жена, която е била ранена при атаката, е починала в болница в петък. След атаката последва стрелба, при която полицията ликвидира намиращите се в аудито хора - предполагаеми терористи, опасани с фалшиви пояси с експлозиви.

Четвърти арест заради атаките в Каталуния

Полицията вече извърши четири ареста за нападенията в Каталуния. По-рано бе съобщено, че във връзка с атентата се издирва 17-годишен младеж, който вероятно е наел микробуса за нападението в Барселона. Полицията допусна, че той може да е физическият извършител на атаката.
БГНЕС