/ БТА
Трима души, включително едно дете, бяха убити, а няколко бяха ранени при руски ракетен удар по родния град на украинския президент Володимир Зеленски - Кривой Рог, съобщи ръководителят на Съвета по отбрана на града, Олександър Вилкул, цитиран от агенция Укринформ.

"В момента е в ход аварийно-спасителна операция. Най-малко двама души са убити, а още трима ранени, включително деца, след като Русия атакува жилищен район. Все още може да има хора, затрупани под развалините", написа служителят в "Телеграм".

По-късно Вилкул уточни, че при руския удар са загинали трима души, след като възрастна жена е починала в линейка на път за болницата. Информацията за трима загинали беше потвърдена в "Телеграм" и от управителя на Днепропетровска област Серхий Лисак.

"Нанесени са щети на жилищни сгради. По-късно ще съобщим още подробности", написа служителят.

Според украинската противовъздушна отбрана Русия е изстреляла през изминалата нощ срещу Кривой Рог крилати и балистични ракети.

Руските военновъздушни сили са атакували с управляеми бомби и центъра на украинския град Харков тази нощ, предаде Укринформ, като се позова на местните власти.

Експлозии са отекнали в града, а за обстрела е информирал Олег Синегубов, началник на Харковската областна военна администрация, уточнява Укринформ.

"Бъдете нащрек - възможни са многократни нападения", предупреди в приложението "Телеграм" кметът на града Игор Терехов. По думите му руските сили са нанесли три удара по райони в Харков към момента на публикацията му.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Алексей Маргоевски, Иво Тасев/БТА