Арестуваха още трима заподозрени за атентата в Берлин
Арестуваха още трима заподозрени за атентата в Берлин / Guliver/Getty Images

Туниското министерство на вътрешните работи заяви, че местната полиция е арестувала племенника на Анис Амери и още две лица по подозрения, че са част от една и съща екстремистка мрежа, предаде АП.

Министерството посочва, че Амри - заподозрения за атентата в Берлин - е изпратил на 18-годишния си племенник Феди пари, за да дойде при него в Европа.

Не е ясно дали трите заподозрени лица са помагали на Амри да избяга от Берлин. Племенникът е арестуван в родния град на Амри, Уеслатия, а останалите - в столицата Тунис. Задържанията са извършени днес.

Берлин след кървавата трагедия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Междувременно германският министър на вътрешните работи отхвърли обвиненията, че властите са объркали разследването срещу Анис Амри, тунизиеца, заподозрян като извършител на атентата с камиона в Берлин, и че не са направили достатъчно стройна полицейска операция за издирването му, така че да не успее да избяга в чужбина, предаде ДПА.

"Да говорим за провал на службите за сигурност би било неуместно", каза Де Мезиер пред вестник "Билд". "Разбира се, ние ще анализираме случая изключително внимателно и ще излезем със съответния доклад по него."

Испанският министър на вътрешните работи Хуан Игнасио Соидо каза, че полицията в страната му разследва дали Амри е бил във връзка с човек в Испания, който може да е екстремист.

Идентифицираха жертвите на атентата в Берлин

По-рано днес стана ясно, че вече са идентифицирани жертвите на терористичното нападение над коледния базар в Берлин. По информация на властите шестима от загиналите са мъже, а други шест са жени. Според данните осем от тях са германци, а четирима са чужденци от Чехия, Италия, Израел и Полша.

Днес по обед на летище "Чампино" в Рим пристигна тялото на 31-годишната Фабриция ди Лоренцо, която загина при атентата в Берлин. Сред присъстващите, събрали се на летището да изразят почитта си към Ди Лоренцо, бе и италианският президент Серджо Матарела.

Източник: БТА