Идентифицираха жертвите на атентата в Берлин
Идентифицираха жертвите на атентата в Берлин / БГНЕС, архив

Идентифицирани са жертвите на терористичното нападение над коледния базар в Берлин, пише сп. "Шпигел", позовавайки се на съобщение от германските власти.
„Комисията на Федералната служба за наказателни дела е завършила идентификацията на 12-имата загинали на площада „Брайтшайдплац", казаха те. По информация на властите шестима от загиналите са мъже, а други шест са жени.

Според данните осем от тях са германци, а четирима са чужденци от Чехия, Италия, Израел и Полша.

Берлин след кървавата трагедия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Много от ранените продължават да са в тежко състояние.Сред пострадалите има граждани на Израел, Унгария, Финландия и Литва, а също така на Великобритания и Испания, както и един украинец.

На 19 декември вечерта камион се вряза в множество хора на коледен базар в центъра на Берлин. Загинаха 12 души, а десетки хора бяха ранени, някои от които тежко.

Издирват тунизийски мигрант за атентата в Берлин

Смята се, че тирът, който е полски, е бил отвлечен, а впоследствие шофьорът убит.

Властите наблюдавали месеци наред заподозрения за атентата в Берлин тунизиец

Властите сочат като предполагаем атентатор тунизиеца Анис Амри, който е прекарал четири години в италиански затвор заради палеж.

Терористът от Берлин е искал да стане атентатор самоубиец (СНИМКИ)

В затвора Амри се радикализирал. Кадри от негово послание, излъчени от близкия до терористичната групировка "Ислямска държава" канал Амак, доказват, че преди атентата той се е врекъл във вярност на групировката и нейния лидер Ал Багдиди.

Атентаторът от Берлин се заклел във вярност на „Ислямска държава"

След атентата Амри е избягал от Германия и през Белгия и Франция е успял да стигне до Италия. През нощта на 23 декември той е бил спрян от италиански полицейски патрул и е открил огън срещу служителите на реда.

Атентаторът от Берлин е убит в Милано (СНИМКИ/ВИДЕО)

Полицаите, ликвидирали терориста от Берлин, възхвалявани като герои в родината си

При престрелката Амри е бил убит, а един от полицаите - ранен, но без опасност за живота.