Арестуваха българския студент, открил стрелба в Одеса
Арестуваха българския студент, открил стрелба в Одеса / Thinkstock/Getty Images

Киевският районен съд в Одеса наложи мярка задържане под стража на 21-годишен българин заради стрелба срещу трима азербайджанци, информират редица украински медии, цитирани от Novanews.bg.

Инцидентът е станал по време на тържествата за 1 май, когато след въздействие на алкохол между компанията на заподозрения и компанията на пострадалите е възникнал конфликт. „В резултат младежите са се уговорили да се срещнат късно вечерта около общежитие на Одеския екологичен университет", информират от съда.

"Българският студент е дошъл с оръжие и е открил стрелба, в резултат на която са хоспитализирани трима азербайджанци", цитира пресслужбата на одеския съд украинското списание „Корреспондент".

Изданието „Сегодня" допълва, че според следствието около 23:00 ч. момчетата са се срещнали край общежитие на Одеския екологичен университет, където след побой над българина от страна на група азербайджанци, е станала стрелбата.

„Избирайки мярката за неотклонение „Задържане под стража", съдът е отчел, че заподозреният не работи, е гражданин на друга държава (Република България) и се обвинява в извършване на тежко наказателно престъпление", гласи позицията на Киевски районен съд в морската столица на Украйна.

Информацията за инцидента се появи в понеделник, като според повечето украински медии българинът е използвал оръжието при самоотбрана - бил е бит и гонен от тълпа азербайджанци. Самият той е признал на разпит в одеската милиция, че е внесъл оръжието от България незаконно, след като е дочул слуховете, че „нивото на престъпността в града е високо".

Източник: Novanews.bg