/ ThinkStock/Getty Images
Италианската полиция съобщи, че е арестувала 12 предполагаеми съдружници на издирвания мафиотския бос Матео Месина Денаро, смятан за шеф на сицилианската мафия коза ностра, предаде АФП. Задържани са хора от мафиотските кланове във Вита и Салеми, селища в западна Сицилия, уточни в комюнике полицията.
 
Конфискуваха маслинови дружества на боса на Коза Ностра

Сред арестуваните е сицилиански предприемач в областта на вятърната енергетика - Вито Никастри, известен като "Властелина на вятъра", посочва ДПА.
 
Никастри и останалите 11 заподозрени са в предварителен арест с обвинения във връзки с мафията. Те са помагали за финансиране на 25-годишно укриване на Денаро от правосъдието, посочват карабинерите.
 
Полицията в Италия конфискува имущество за 13 млн. евро от Коза ностра

Денаро, който идния месец ще стане на 56 години и се издирва от 1993 г., е смятан за наследник на големите босове на коза ностра Тото Риина и Бернардо Провенцано, починали наскоро в затвора.
 
Денаро беше обвинен за убийствата на магистратите антимафиоти Джовани Фалконе и Паоло Борселино, както и за много други. Полицията арестува негови роднини и десетки предполагаеми помощници, но усилията за откриването му засега са безрезултатни.
БТА