Има ли право Иванка Тръмп да говори за правата на жените и тяхната равнопоставеност с мъжете? Този въпрос зададоха анализатори след посещението на дъщерята на американския президент в Индия.

Иванка Тръмп
БГНЕС

Тя присъства на среща за глобалното предприемачество, на която Иванка похвали икономическите отношения между САЩ и Индия. „Както президентът Тръмп каза по-рано тази година, Индия е истински приятел на Белия дом“, посочи в речта си тя.

"Форбс" обяви най-влиятелните жени в политиката, Иванка Тръмп с дебют в класацията (СНИМКИ)

Анализаторите обаче усилено коментираха нейните думи, отправени към жените. Тя призова представителките на нежния пол да си помагат помежду си да започват бизнес и да участват в глобалната икономика.

Иванка Тръмп става държавен служител, но без заплата

Иванка Тръмп
БГНЕС

Иванка Тръмп бе обвинена в противоречие, тъй като фирмата, която изработва дрехите й, разчита на чуждестранни фабрики на места като Бангладеш, Индонезия, Китай и Индия, където жените работници получават оскъдни заплати и работят при изключително несигурни условия на труд.

Иванка Тръмп: Често жените не получават уважение на работното си място

Иванка Тръмп
БГНЕС

Срещата на високо равнище по въпросите на предприемачеството беше организирана от правителствата на САЩ и Индия. Присъстваха предприемачи от двете страни, представители на Държавния департамент, министри и други членове на кабинета на индийския премиер.
Ruptly