Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Американски съдия осъди китайска бизнесдама на осем месеца затвор за влизане без разрешение в голфклуба Мар-а-Лаго, собственост на Доналд Тръмп в щата Флорида, както и за лъжливи показания пред агенти на специалните служби, предаде Асошиейтед прес.

Екстравагантните имения на Доналд Тръмп, които ще ви спрат дъха (ВИДЕО)


Съдия Рой Алтман постанови вчера също 33-годишната Юйцзин Чжан да бъде депортирана след изтърпяване на наказанието. Срокът на присъдата й беше приспаднат с почти осем месеца заради това, че е прекарала времето от задържането си на 30 март в следствения арест. Така й остава да излежи още близо една седмица.

Доналд Тръмп инсталирал свръхмодерен голф симулатор в Белия домСъдията заяви, че навлизането в правителствен обект е сериозно престъпление, особено в такъв, използван от президента.

Прокуратурата бе поискала 18-месечна присъда заради това, че Чжан е излъгала всички, че е член на голфклуба, за да се добере до Мар-а-Лаго, включително агенти на спецслужбите, служителя на рецепцията и дори своя таксиметров шофьор. Прокурорът приведе като аргумент за по-дълга присъда намерените у нея и в хотела й няколко телефона, китайски паспорти и флашка със зловреден софтуер, отбелязва АП.
БТА