Американският президент Доналд Тръмп е известен със своята страст към сделки с недвижими имоти. Ето екстравагантните имения на Доналд Тръмп, които ще ви спрат дъха:

Севън Спрингс, Бедфърд, Ню Йорк

Тръмп е купил това имение през 1996 за 7,5 млн. долара. В него има 60 стаи, 15 от които са спални. „Скромният“ дом разполага и с три басейна. Идеята на Доналд Тръмп е била да превърне имението си в голф курорт, но в последствие е решил да го използва като място за отдих.

Национален голф клуб "Тръмп", Бедминстър Тауншип, Ню Джърси

Макар и технически това да е голф клуб, семейството на Тръмп има няколко къщички в локацията. А всеки, който иска да е част от клуба и да поживее като американският президент, солидната сума от 350 000 долара ще му осигури този лукс. На територията на клубът се намират игрището, басейн, баскетболно игрище, тенис игрище, фитнес център и СПА.

имение Тръмп
Gulliver/Getty Images

Пентхаус в Trump Tower, Ню Йорк

Разположен в Ню Йорк, домът има златен и мраморен интериор, пищни мебели, изглед към Сентръл Парк и внушителни полилеи. Преди 2016 г. Тръмп Тауър не беше само домът на Тръмп, а и офисът му. Ако някога реши да продаде пентхауса, анализаторите на пазара смятат, че това би му донесло над 100 милиона долара.

Тръмп Тауър
Gulliver/Getty Images

Мар а Лаго, Палм Бийч

Мар а Лаго се превърна в любимия дом на Тръмп, откакто е президент. Той обаче не използва дома, за да избегне президентските си задължения. През 2018 г., например, Тръмп покани министър-председателя на Япония, за да проведат среща на върха. За да станете член на Мар а Лаго и може би да срещнете Доналд Тръмп, ще трябва да изпразните банковата си сметка. Първоначалната такса за посещение на дома е 200 000 долара, плюс ежегодни такси от 14 000 долара, ако решите да се връщате често.

Винарна "Тръмп", Шарлътсвил, Вирджиния

По време на колапса на жилищния пазар през 2006 г. Патриша Клуге попада в ужасен дълг и продава избата си на Доналд Тръмп за 8,5 милиона долара. Няколко години преди това собствеността е била оценена на около 73 милиона долара. Анализаторите твърдят, че ако Тръмп продаде имота днес, той може да получи близо 200 милиона долара. Тъй като Доналд Тръмп не може да бъде собственик на избата, защото е президент, синът му Ерик официално притежава и управлява имота, а Патриша живее там и работи като главен мениджър.

На колко възлиза имотното състояние на Доналд Тръмп?

Тръмп Форс

Тръмп притежава частен самолет, който далеч не е като останалите от този ранг. Той струва 100 млн. долара и е толкова луксозен, колкото можете да развиете въображението си. На борда има две спални, а почти цялата арматура е покрита с 24-каратово злато. В самолета има и 42 седалки, а пред всяка-телевизор.

самолет на Тръмп
Gulliver/Getty Images

Родният дом на Тръмп в Куийнс, Ню Йорк

Последният имот вече не е собственост на американския президент, но си заслужава да се спомене. Доналд Тръмп е израснал в относително скромно жилище от 2500 квадратни метра в Куийнс, Ню Йорк. Баща му построил къщата с пет спални през 1940 г., но както споменахме, къщата вече не е собственост на семейството на Тръмп. Новите собственици на родния му дом разбират каква стойност има къщата, затова те предлагат нощувки за 725 долара на нощ.

И още:
 
Вижте къде е живял Доналд Тръмп като дете

Тръмп обеднял с 600 млн. долара, но остава милиардер

Лукс, разкош и грандомания: Най-скъпите звездни имения (ВИДЕО)

Ето кои са най-скъпите жилища в света (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук