Много стаи, огромни дворове, басейни с олимпийски размери, кортове. Най-скъпите имоти в света предлагат много лукс и блясък. Ето 7 от най-скъпите жилища в света:

Замъкът Хърст, Сан Симеон, Калифорния – 191 млн. долара

Замъкът е построен от Уилям Хърст, първия медиен магнат в САЩ. Има уникална визия, голям парк и 27 стаи. След смъртта на Хърст през 1951 г., замъкът е обявен за публично наследство и сега е туристически обект.

Лукс, разкош и грандомания: Най-скъпите звездни имения (ВИДЕО)

Елисън естейт, Уудсайд, Калифорния - 200 млн. долара

Имотът е разположен на 23 акра и има 10 сгради, изкуствени езера, чаена къща и голяма парна баня. Собственик на имота е милиардерът Лари Елисън - съосновател на Oracle и третият най-богат човек в света за 2013 г. според сп. Forbes.

Фор Феърфилд Понд, Сагапонак, Ню Йорк - 248,5 млн. долара

Този дом е с 29 спални и е разположен на 63 акра. Разполага със собствена електроцентрала. Вътре има 39 бани, баскетболно игрище, игрище за боулинг, игрища за скуош, тенис кортове, три плувни басейна и трапезария дълга 27 метра.

Собственик е Ира Ренет - притежател на Renco Group, холдингова компания с инвестиции в автомобилното производство. Той също така има холдинги в бизнеса с метали и минното дело.

Кой е собственикът на най-скъпия имот в света?

Рутлънд Гейт, Хайд Парк, Лондон – 362 млн. долара

Rutland Gate е имение, разположено близо до Хайд парк в Лондон. Къщата е била по-рано собственост на саудитския принц и ливански министър-председател. Това имение с 45 спални е проектирано от известния дизайнер Алберто Пинто. Смята се, че къщата е най-големият семеен дом, в Лондон.

Хайд Парк
ThinkStock/Getty Images

Вила Леополда, Лазурен бряг, Франция - 750 млн. долара

Вила La Leopolda е огромна вила, разположена във Villefrance-sur-mer, Франция. Тя е проектирана и построена от американския архитект, Ogden Codman и някога е била собственост на крал Леополд II от Белгия. Това е най-голямата и най-скъпата френска вила в света. Състои се от 19 спални, камини, басейни, кино, градини и алея за боулинг. Къщата е построена с рядък вид мрамор и съдържа множество произведения на изкуството.

Собственик на имота е Лили Сафра - филантроп и вдовица на ливанския банкер Уилям Сафра.

Лазурен бряг, Франция
ThinkStock/Getty Images

Антилия, Мумбай, Индия - 1 млрд. долара

Тази 27-етажна сграда с площ от 400 000 квадратни метра има шест подземни етажа за паркинг, три площадки за хеликоптери и изисква персонал от 600 човека, който да я поддържа.

Собственик е най-богатият човек в Индия - Мукеш Амбани - собственик на Reliance Industries, компания за енергетика и производство на различни материали.

Сградата е кръстена на остров Антилия.

Бъкингамският дворец, Лондон, Англия - 1,55 млрд. долара

Бъкингамският дворец е резиденция в Лондон, разположена в Уестминстър. Собственост е на британското кралско семейство.  По-рано това е било голямо имение, построено за херцог Бъкингам. Това е символа на британската монархия, художествена галерия и туристическа атракция, в момента собственост на кралица Елизабет II. Дворецът често се използва за кралска употреба и публичен достъп. Състои се от общо 775 стаи, 78 бани, 92 офиса и плувен басейн.

През 2012 г. имотът е оценен на 1,5 млрд. долара от Nationwide Building Society.

Бъкингамският дворец
ThinkStock/Getty Images


И още:

Най-мирните и спокойни места за живеене в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Анджелина Джоли си купи имение за 25 млн. долара (СНИМКИ)

Най-скъпите апартаменти в света са в Хонконг

Когато си само на 19 години, а вече имаш 4 имения и милиони долари (СНИМКИ)

Селена Гомес купи имение за над 2 млн. долара

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук