На остров Тазмания е най-спокойно
На остров Тазмания е най-спокойно / netinfo

На света може би няма по-спокоен и по-мирен град от Багдад, разположен на 100 км северно от главния град Хобарт на остров Тазмания. Жителите на Багдад никога не са чували изстрели, а най-силният шум, който някога е докосвал слуха им, е мяукането на котките в определен сезон от годината. Това съобщи  ИТАР-ТАСС.

Според кореняка Боб Липс, който никога не е напускал пределите на своя "мегаполис", местните жители се занимават основно със селскостопанска дейност.

"Ние сме далеч, в прекия и в преносния смисъл, от събитията в Близкия изток", твърди Липс и допълва, че съгражданите му се интересуват повече от времето или от новото суперсредство за по-бърз растеж на козината на овцете.

Нито един абориген не дава разумен отговор на въпроса откъде произлиза името на града-двойник, посочва ИТАР-ТАСС. Някои разказват легенда, че в далечните времена, когато хората навлезли в сърцевината на острова и буквално изтласкали животните от местата, които обитавали, "селскостопанският вредител" - кенгуруто - станал жертва на масово унищожение.

След този "сблъсък" загинали хиляди женски представители на животинския вид, а със спасяването на собствените си кожи и на своето потомство се заели мъжките. Според местните обитатели оттам дошло и името на града - словосъчетанието "Баг-дад", което в превод от английски език означава "татко-торба".