Американски щат спира руската водка заради хакерите
Американски щат спира руската водка заради хакерите / Thinkstock/Getty Images

Предложение да се забрани продажбата на руска водка бе внесено в законодателното събрания на американския щат Ню Хемпшир.

Както съобщава във вторник местен вестник, който наблюдава и публикува информации от законодателната власт в САЩ, инициативата е на местния сенатор Джеф Удбърн.

Пуснаха водка с мъгла от Сан Франциско (СНИМКИ)

Според него местните власти в САЩ са длъжни да реагират на хакерските атаки, за които действащата администрация във Вашингтон сочи Москва.

Законопроектът на Удбърн предвижда създаване на двупартийна комисия в Ню Хемпшир, която да проучи възможностите за въвеждане на антируски санкции на местно равнище. Сенаторът включва в проекта и две конкретни мерки - забрана на местния пенсионен фонд да влага средства в руски ценни книжа и забрана на руската водка.

Северна Корея се хвали с откритие: водка без махмурлук

В момента, уточнява изданието, в щата се продават 159 марки американска водка, както и много чуждестранни. С изключение на "Руский стандарт", не се посочват други марки руска водка. Според данни на изданието, дори водката "Столичная", която се продава в щата, е произведена не в Русия, а в Латвия.

Източник: БГНЕС