/ Guliver/Getty Images
Представители на американските тайни служби и правоприлагащи органи заявиха днес, че са знаели за пробива в сигурността на ЦРУ, довел до публикуването от "Уикилийкс" на хакерския инструментариум на управлението, предаде Ройтерс.
 
Цитираните източници, които пожелали да запазят анонимност, посочили, че според тях публикуваните вчера от разобличителния сайт документи са автентични.
 
Уикилийкс разкри схема за шпионаж на ЦРУ през телевизори и автомобили?

Разследващите органи са се съсредоточили върху подизпълнители на ЦРУ като вероятния източник на предаването на материалите на "Уикилийкс", заявиха още те. Вчера сайтът публикува близо 8000 страници вътрешни обсъждания на ЦРУ за хакерските техники, използвани между 2013 и 2016 г.
 
В Германия днес федералната прокуратура заяви, че ще прегледа документите на "Уикилийкс", защото в някои от тях се твърди, че ЦРУ е имало хакерски център в американското консулство във Франкфурт.
 

БГНЕС, архив


"Гледаме на това много сериозно", каза пред Ройтерс говорител на прокуратурата. "Ще започнем разследване, ако установим доказателства за конкретни криминални деяния или конкретни извършители", поясни той.
 
Уикилийкс публикува хиляди документи, за които твърди, че са на ЦРУ

Документите бяха публикувани от "Уикилийкс" броени дни преди германският канцлер Ангела Меркел да бъде приета от америанския президент Доналд Тръмп в Белия дом на 14 март. Това ще е първата среща между двамата, откакто Тръмп встъпи в длъжност на 20 януари.
БТА