Еди Фалко събра куп награди с ролята на мафиотска съпруга, сега й предстои да играе Първа дама
Еди Фалко събра куп награди с ролята на мафиотска съпруга, сега й предстои да играе Първа дама / Gulliver/Getty Images
Актрисата Еди Фалко ще се превъплъти в образа на Хилари Клинтън в третия сезон на антологията "Американска криминална история" на продуцента Райън Мърфи за телевизия Еф Екс, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл".

Петдесет и седем годишната Фалко е позната с ролята си на мафиотската съпруга Кармела Сопрано в хитовия сериал "Семейство Сопрано". Актрисата е носителка на редица отличия, сред които "Еми", "Златен глобус", награди на актьорската гилдия.

Новият сезон ще проследи импийчмънта на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, като фокусът ще бъде върху Моника Люински, Линда Трип и други жени, замесени в скандала.

Люински, която по време на аферата си с Клинтън е стажантка в Белия дом, е сред продуцентите на минисериала.

Премиерата на "Импийчмънт: Американска криминална история" беше насрочена за 27 септември 2020 г. - няколко седмици преди президентските избори в САЩ, но беше отложена заради коронавирусната пандемия. На този етап не е посочена нова дата.

В "Импийчмънт: Американска криминална история" в образа на Бил Клинтън зрителите ще видят британския актьор Клайв Оуен, а на Моника Люински - Бийни Фелдстийн.

Сара Полсън играе Линда Трип - жената, направила тайно записите, предизвикали скандала. Ролята на Пола Джоунс, завела дело за сексуален тормоз срещу Бил Клинтън, е поверена на Аналий Ашфорд.

Предишните два сезона на "Американска криминална история" - "Народът срещу О Джей Симпсън" и "Убийството на Джани Версаче", са спечелили общо 16 телевизионни награди "Еми".

Източник: БТА