/ БГНЕС
Израел изпраща още една пратка със средства за защита в Украйна, тъй като краят на войната не се вижда, предаде специално за БТА израелската агенция ТПС.

Министърът на отбраната Бени Ганц одобри във вторник доставката на допълнително оборудване за специализирани и граждански организации в Украйна, включително 1500 каски, 1500 бронежилетки, стотици защитни костюми за разминиране, 1000 противогази и десетки ХБРЯ (химически, биологични, радиологични и ядрени) филтри.

Техниката е придобита от Министерството на отбраната и ще бъде доставена през следващите няколко седмици

И в миналото министерството на отбраната на Израел е изпращало средства за защита на Украйна.

При предишната мобилизация на Израел за прехвърляне на голяма хуманитарна и медицинска помощ в Украйна бе осъществен превоз на деца с рак до Израел за лечение, беше изпратена напълно оборудвана, включително с медицински персонал, полева болница Кохав Меир, а в последствие беше направено дарение на оборудване, лекарства, линейки, храна, генератори и др.

Украйна поиска от Израел военно оборудване. Стремейки се да избегне сблъсък с Русия, Израел оказа подкрепа на Украйна, като запази  неутралитет и прехвърли тонове оборудване в цивилна помощ.
БТА