/ БГНЕС
Когато въоръженият Салвадор Рамос влиза миналата сряда в началното училище Роб в Тексас и започва да стреля, 9-годишният Даниел е в класната стая със своите съученици.

Момченцето си спомня как нападателят е произвел няколко изстрела срещу стаята, след като не е могъл да влезе вътре. Вратата била заключена от учителката му, която била поразена, заедно с още едно дете. Преди това тя успяла да счупи ключа в заключалката, за да не може стрелецът да влезе при децата. Ранената преподавателка е изпратила SMS на 911 за помощ преди да припадне, разказа детето пред CNN.

19 деца и двама възрастни загинаха при масова стрелба в училище в САЩ

Смъртоносната стрелба в началното училище Роб е най-смъртоносната атака в училище в САЩ след нападението в Санди Хук през 2012 г. 18-годишният Рамос уби 19 невръстни деца и техните две учителки.

 Даниел си спомня, че се скрил под голяма маса до стената. От там момченцето можело ясно да види лицето на стрелеца през прозореца на вратата.

 „Все още виждам лицето му“, разказва каза момчето. „Виждам го как се взира в хората пред мен.“

По-късно Даниел се измъкнал през счупен прозорец. Самият той заяви, че ще бъде много нервен наесен, когато отново ще трябва да се завърне в училище.

Арестуваха 10-годишно момченце от Флорида, заплашило училището си с масова стрелба (ВИДЕО)

Сега момченцето казва, че малко щастие му носи факта, че двете му ранени приятелчета ще се оправят и скоро ще бъдат изписани от болницата. Но е тъжен, защото никога повече няма да види братовчедка си Ели Гарсия, която е била в другата класна стая.

Тя е една от 19 жертви на стрелбата...
CNN