Около 740 000 демонстранти се включиха днес в протестите в цяла Франция срещу пенсионната реформа, в това число 93 000 души в Париж, предаде Франс прес, като се позова на полицията. Агенцията отбелязва, че това е десетият ден на мобилизация срещу реформите.

Според полицията днес е имало спад в участието. По данни на вътрешното министерство в демонстрациите на 23 март - предишния ден на протестна мобилизация в страната - са участвали близо 1,09 милиона души, включително 119 000 в столицата.

БТА

Според профсъюза Обща конфедерация на труда (CGT) участниците в протестите в Париж днес са били около 450 000, а във Франция - над два милиона.

БТА

По време на шествието в Париж следобед избухна насилие на фона на доста напрегнатата обстановка и боксуващия диалог между правителството на президента Еманюел Макрон и профсъюзите.

БТА

Полицията се намеси, за да разпръсне група мародери и вандали, някои от които разграбиха магазин и подпалиха отпадъци, казаха журналисти от АФП. Столичната префектура на полицията съобщи, че са били задържани 22-ма души.
Десислава Иванова/БТА