72-ма са загиналите атентатите в Алжир
72-ма са загиналите атентатите в Алжир / снимка: БГНЕС
Поне 72 души са загинали вчера при двата атентата с коли бомби в алжирската столица, извършени от северноафриканското крило на Ал Кайда. Това твърди алжирският всекидневник "Ал Уатан", предаде ДПА.

Изданието цитира болнични източници, според които близо 200 души са ранени в атентатите, отговорност за които пое групировката "Ал Кайда в ислямския Магреб". Ако тези данни бъдат потвърдени, това ще са най-смъртоносните атентати в Алжир за близо десет години, откакто страната е обхваната от гражданска война.

По последни данни на алжирското министерство на вътрешните работи загиналите са 30, сред които има петима чужденци, информира БТА. Вчера бе съобщено, че жертвите са 22. Според ведомството ранените са 177, от които 28 са настанени в болници.

Едната кола бомба избухна край автобус, превозващ студенти по право, близо до сградите на Върховния и Конституционния съд, припомня ДПА. Втората експлозия избухна в жилищен квартал пред представителствата на няколко агенции на ООН, включително Световната програма по прехраната, Фонда на ООН за населението, Върховният комисариат на ООН за бежанците и Международната организация на труда.