/ Gulliver/Getty Images
Двадесет и двама души бяха ранени в продължилите и в сряда масови протести в Хонконг срещу законопроекта, който разрешава екстрадиране на хора от Хонконг в Китай, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.
 

По-рано днес полицията използва сълзотворен газ, лютив спрей и гумени куршуми в опит да разпръсне многохилядните демонстрации. Местната полиция и организаторът на протестите - Фронтът за граждански човешки права, засега не са отговорили на искането на ДПА за конкретни данни за броя на арестуваните и ранените.

Над 1 млн. души протестираха в Хонконг (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лидерката на Хонконг Кари Лам остро осъди днешните протести и ги нарече "бунтове". Във видео във Фейсбук тя каза, че те "очевидно са организирани". "Това не е акт, който бихте предприели, ако обичате Хонконг", отбеляза видимо уморената Лам, като добави, че протестите са нанесли травми на полицаи, журналисти, средни граждани и правителствени работници.
 

Тя продължи да защитава законопроекта, като посочи, че разбира защо много хора са против него, но се е опитала "да им обясни и и да ги накара да разберат".
 

"Хонконг е свободно и отворено общество. Можете да имате различни мнения. Но независимо дали сте съгласни или не, има граница на начина, по който изразявате вашето мнение", изтъкна Лам.
БТА