В Литекс награждават със сафари за края на лагера в Дубай
В Литекс награждават със сафари за края на лагера в Дубай / netinfo
Футболистите на Литекс ще бъдат наградени със сафари в пустинята край Дубай на финала на лагера в емирството. От ръководството и спортно-техническия щаб са останали доволни от старанието на футболистите в тренировките на дубайска земя и в събота отбора ще разпуска сред пясъците. В програмата за последния ден на оранжевите са залегнали екстремно возене с джипове между дюните, яздене на камила и традиционна вечеря в бедуинска шатра. Сафарито в близката пустиня е една от големите атракции за туристите в Дубай и от ловешкото ръководство са решили да не лишават играчите си от нея. Веднага след разходката, която трябва да продължи около седем часа, играчите се прибират в „Арабиан Парк Хотел”, прибират си багажа и се отправят към летището в Дубай за да отпътуват към София.

Дотук развлеченията за възпитаниците на Люпко Петрович се изчерпваха с обиколките по шопинг центровете в свободните полудни, които получаваха. За съжаление на играчите тази сутрин, в която бяха свободни бе хладна и дъждовна и те предпочетоха да останат в хотела. Въпреки малкото време за обиколки из емирството повечето играчи вече успяха да разгледат част от многото забележителности тук – седемзвездният хотел „Бурж Ал Араб”, най-големият шопинг център „Мол ъф Емирейтс”, в който е разположена изкуствена ски-писта и разбира се гордостта на Дубай – строежът на най-високата сграда в света – „Бурж Дубай”.

Веднага след обяда днес пък всички футболисти, заедно със спортно-техническия щаб си направиха снимка за спомен пред хотела, като екземпляри от нея ще останат и в „Арабиан Парк” по молба на мениджмънта на хотела.

Тази сутрин пък финансовия директор на тима Величко Дихонов, бе в българското консулство в Дубай, за да подаде документите за българска виза на ганаеца Стивън Офе. Младежкият национал на своята страна кара пробен период при „оранжевите”, като Люпко Петрович прецени, че иска той да пътува за България, а оттам и за втория подготвителен лагер в турския курорт Анталия. Дефанзивният халф вече взе участие в две от контролите на Литекс тук – той игра по едно полувреме при победата над олимпийския тим на Узбекистан с 3:1 и при вчерашното равенство с Металист Харков.