Турция вече на осминафинал
Турция вече на осминафинал / netinfo

Южните ни съседи от Турция, които се класираха за Световното първенство по баскетбол в Япония с "уайлд кард", са вече на осминафинал, така като и звездите от НБА в "Дрийм Тийма" на САЩ, които остават основния претендент за титлата.

Турция победи с 73:71 Бразилия в много оспорван сблъсък, след като нападателят на Финикс Сън и Бразилия Леандро Барбоса пропусна два последователни наказателни удара и подари победата на южните ни съседи, които вече имат 3 поредни победи на този шампионат. Серкан Ердоган отбеляза 21 точки за отбора на Богдан Станйевич, а Барбоса се разписа с 26 точки за Бразилия и стана най-резултатния играч в мача. Така Турция вече се класира за осминафиналите в събота, но има да изиграе още две срещи с Катар и европейския шампион Гърция.

В последния мач от група D за деня САЩ победи с 114:95 Словения и се класира за осминафиналната фаза. Леброн Джеймс наниза 19 точки, а Кармело Антъни добави 14 за победата на звездите от НБА. За тима на Словения Сани Бекирович от италианския Болоня отбеляза 18 точки и бе най-добър на игрището за своите.