Тунев вече е истинска „лисица”
Тунев вече е истинска „лисица” / netinfo
Бившият капитан на ЦСКА и настоящ футболист на Лестър Александър Тунчев заяви, че е много щастлив от факта, че вече се подготвя заедно с първи тим. Официалният сайт на клуба отделя подобаващо внимание на българския национал.

Тунчев получи работна виза за Англия в четвъртък, което му позволи да се присъедини към тима, който се подготвя в Словения.

„Чудесно е, че съм тук. Самият процес по преминаването ми тук беше малко сложен, но сега съм щастлив, че най-после ще мога да се занимавам с това, което ме радва най-много”, сподели защитникът на „лисиците”, както са наричани още играчите на този клуб.

„Имах проблеми още на Летище София. Полетите бяха отменени, затова трябваше да пътувам с кола до Солун, а след това да хвана самолет до Гетуик, и накрая да пристигна в Лестър. Всичко това ми отне общо 40 часа. Затова почувствах истинско облекчение, когато все пак накрая стигнах до тук”, спомня си Тунчев, който трябваше да излети от България в деня, в който гръмнаха военните складове в Челопечене.

В статията за Тунчев се посочва също така, че той е печелил шампионската титла на България с отборите на Локомотив Пд и на ЦСКА. Футболистът не скри намеренията си, че се надява това да продължи и в новия му клуб.

„Знам, че това е голям клуб и съм изненадан, че в момента игра в Чемпиъншип. За мен е истинско предизвикателство и ще се постарая да върнем отбора обратно където му е мястото.”

Съотборникът на Тунчев в Лестър Радостин Кишишев също сподели своите впечатления: „Добре е, че съм тук, за да помогна на Александър с езика. Но той ще го научи по-бързо, ако не разчитаме изцяло един на друг. Убеден съм, че Сашо ще се приспособи към английския начин на живот много бързо.”