Тити: Има варианти за натурализация, но вече не смея да говоря
Тити: Има варианти за натурализация, но вече не смея да говоря / netinfo
Натурализирането на чужденец за поста плеймейкър на баскетболния тим на България се оказа изключително сложна задача. Старши треньорът Тити Папазов прави всичко възможно да осигури възможно най-добрия играч, но доста варианти са пропаднали.

„Ламонт Джоунс пътува за Щатите веднага след края на финалната серия в шампионата у нас, за да вземе необходимия му документ. Няма да си ударя главата в стената, ако не се случи. От конкуренцията на тези, които ние имаме, ще се получи нещо добро. В Атина говорих с двама играчи, но са намесени доста интереси. Мениджърите им са важен момент. Много са тези, които имаха желание, но не стана. В Тел Авив говорих 1 час с гарда на Рим Мейр Чатман и всичко беше ОК, а той после се обади и каза, че агентът му не му позволява”, сподели Папазов и коментира и ситуацията с Прийст Лодърдейл.

Американският център има български паспорт, а с него Тити вече е говорил чрез посредник и гигантът казва по-скоро „да”, октолкото – „не”: „Има едно българче, което е доста високо. Убеден съм, че той може да помогне. Без него българският баскетбол щеше да е една стъпка надолу. Всичките му треньори са еднакво виновни за начина, по който се разви”, заяви Тити.