Стоилов: Надявам се Игор да размисли
Стоилов: Надявам се Игор да размисли / netinfo
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че силно се надява Игор Томашич да остане в отбора, тъй като той е един от най-важните му играчи. Наставникът сподели това след победата с 4:0 над Пирин в среща от 26-я кръг на А група.

„Един добър мач за нашия отбор. Имаше доста динамика през първото полувреме. Единственото негативно нещо е, че дадохме две жертви – Карлос и Сърмов. Нормално е това да се отрази на отбора. Тъй като Сърмов е един от играчите, който се наложи в отбора. Тъкмо Боримиров и Лусио започнаха да играят и отново няма да имаме възможност за сериозни ротации”, коментира победата и контузиите Станимир Стоилов.

„Надявам се Игор да размисли и да продължи да играе в Левски. Специално моята схема се гради на централните защитници. И дано да успеем всички да го върнем в мисленето за Левски, а не за трансфер. Той е един абсолютен професионалист. Аз се надявам той да остане”, добави наставникът.

„След като не е играл от ноември месец, Лусио Вагнер според мен е в доста лошо състояние. Предпочетох да влязат като смени Кръстовчев и Лусио, за да трупат игрови минути, въпреки че може би трябваше да направя други смени, като например Жоазиньо и Огнянов”, добави Стоилов.

„След като играеш добре, няма начин да не се стигне до победи и успехи. Радвам се, че хората и нашите привърженици разбират и стоят твърдо зад отбора. Знаем, че пътят и стъпките са тежки, но за Европа трябват и още малко победи, самочувствие и класа. Имаме идея с какво още трябва да се подсили отбора за догодина.”

Що се отнася до неприятната ситуация по време на мача, в която Хазуров удари в лицето Веселин Минев, Стоилов каза: „Не приемам подобно поведение, но те си мислят, че всичко им е позволено. Този играч си заслужи червения картон. Щом гостуваш на такъв отбор, на такъв стадион, не можеш да се държиш просташки. Това не са нормални неща.”