Пенев: Всеки играе за себе си, благодаря на Жоро-вратаря
Пенев: Всеки играе за себе си, благодаря на Жоро-вратаря / netinfo

Старши треньорът на националния отбор на България по футбол Димитър Пенев не скри разочарованието си от показаното от неговите момчета при равенството 1:1 с Албания и бе категоричен, че всеки играе за себе си в този тим.

Стратегът донякъде пое отговорността върху себе си, като каза, че е закъснял да направи смените, с което да промени играта.

„Няма да цитирам имена, сами видяхте, че всеки играе за себе си, а през първото полувреме бяхме бавни и тромави. Закъснях да направя промените. Видя се влизането на тези двамата и третия – Йовов, тогава стана по-бърза играта”, каза след каря на мача пред БНТ Пенев.

„Много думи изприказвахме, че няма от какво да се притесняваме, както и албанците показаха, че имат големи амбиции и че трудно можем да ги победим. Голямо внимание обърнахме на този мач, а желанието трябва да бъде много по-голямо, за да се защитава националния отбор”, добави селекционерът.

„Имаме много млади кадри, но трябва по-голяма отговорност. Трябва да благодаря на Жоро - вратаря, който спаси дузпа и още 1- 2 гола. Виждате, повечето си мислеха как ще завърши Румъния и Люксембург. Мисля, че имаме футболисти, но загубата от Холандия и изпуснатите точки от Албания, натежаха, но това не е оправдание”, допълни Пенев.

„Остават още два мача, исках да дам възможност най-вече на млади играчи – Ивелин Попов, Чавдар Янков. Аз лично съм доволен от второ полувреме. Трябва, когато играчите се състезават за България, да дават всичко от себе си”, завърши треньорът.