Ортега: Венци е супер пич
Ортега: Венци е супер пич / netinfo
Футболистът на Славия Дениран Ортега изрази своето мнение относно шефа на „белите” Венци Стефанов с простичкото: „Венци е Super guey!” По време на гостуването си в дискусионен клуб „Дерби” той сподели още, че усеща расизма по стадионите, но това не влияе на играта му. Освен това нападателят на „белите” разкри, че първите думи, които е начуил на български език са били – „мръсните”.

„Много съм доволен че съм в Славия. Това е един много добър тим с качествени футболисти. Тук намерих и много приятели. За мен е плюс, че всички в отбора говорят английски, което допълнително ме улеснява с комуникацията. Чувствам се добре, старая се във всеки мач да бележа голове и да се развивам”, каза Ортега.

„Разбира се, че има разлика и тя е огромна. В сегашния ми отбор има по-добри играчи. От Славия получих и по-добра оферта от към финансови условия затова реших да сменя клуба. Не желая да говоря за трансфери сега, лично аз нищо не знам и мисля само за моментното си представяне с „белия” екип. Което пък от своя страна ще ми помогне да израствам. Не съжалявам че съм част от българският футбол. Вече имам малко по- голяма представа за играта тук отколкото през миналата зима когато дойдох”, допълни нападателят.

„Да, усещам расизма по стадионите, но на мен не ми влияе. Поддържам контакти с всички мои сънародници, които се състезават в България. Ричард, Джайеоба, както и Амунике, Удоджи. За сега те са моята компания. Не съм виждал нощна София, така че не мога да ви отговоря дали ми харесва”, допълни футболистът на „белите”.

На въпрос, каква е възможността нападателят да се сдобие с български паспорт, Ортега отговори: „Не съм запознат много по този въпрос, но мисля че шефовете на Славия правят нужното за да се сдобия с български паспорт.”

„Венци Стефанов е супер пич, аз много го харесвам и той се държи добре с нас. Иначе от другите отбори харесвам Том от Литекс, Илиев от ЦСКА . От моя отбор искам да отлича Здравко Лазаров, Йордан Петков. Опитвам се да говоря на български, но все още ми е много трудно тук. Първо научих лошите думи. А иначе за целите пред отбора, всеки мач се стремим да печелим и да сме по-напред в класирането”, каза още Ортега.

„Моят баща ми е избрал името когато е бил в Южна Америка и затова звучи испанско но нямам никакви такива корени. Като малък пътувах често до Мексико и там се захласнах по футбола. Много ми хареса тази игра и я гледах с интерес.Учех се от мексиканските футболисти, които притежават много бързина”, разкри още нападателят.