Нафтекс подкрепя учителите с ленти „Не сте сами
Нафтекс подкрепя учителите с ленти „Не сте сами / netinfo
Спортно-техническото ръководство, треньорите, футболистите и служителите на ПФКНафтекс АДобявиха своята съпричастност към протеста на българските учители. Клубът излезе със специална декларация, в която се казва, че стремежът на учителите за по-достойно възнаграждение е не по-малко обединяваща от кампанията за освобождаването на медицинските сестри от Либия.

Като израз на тази подкрепа в съботния мач от първенството на Източната Б футболна група на 29 септември, отборът на Нафтекс ще играе с ленти на фланелките си „Не сте сами”, които ще бъдат посветени на справедливите искания на българските учители.

„Апелираме към Вас да подновим кампанията „Не сте сами”, която инициирана от три български медии, изигра своята неоценима роля, в борбата за спасяването на българските медици в Либия, като изразим своята подкрепа, към българските учители, които се стремят към един по-добър и достоен живот. Учителската професия е тази, която възпитава не само знания, но и личности.”

„Учителите са тези, които ни учат и изграждат добродетели във всеки един от нас, независимо в коя сфера на обществото се реализираме. Ето защо е съвсем естествено и обществото да им отдаде необходимото признание. Досега трудът на тези хора е недооценяван и тъй като те са достатъчно добре възпитани и интелигентни, поемаха негативите от неравностойното си обществено положение и заплащане, като една вътрешна борба, ограничена в рамките на семейството, учителската стая или колектив.”

„Ето защо се обръщаме към всички, които са съпричастни към проблемите на българското общество. Нека заедно да подкрепим справедливите искания на българските учители.”, се казва още в декларацията.