Ботев подписа с Темиле, мачът в събота ще е в Раднево
Ботев подписа с Темиле, мачът в събота ще е в Раднево / netinfo
Омониго Темиле е подписал двегодишен договор с Ботев Пд, обяви изпълнителният директор на „канарчетата” Борислав Димитров. От днес започва да тече и четиримесечното наказание на Темиле, след като предишният му професионален договор с руския Криля Советов бе прекратен по вина на футболиста. Димитров заяви, че се правят постъпки за намаляване на наказанието. Темиле трябва обаче да си плати наложената финансова санкция.

Другият нов футболист в Ботев е Алфред Мапока, който е подписал за три години с клуба. Според Боби Димитров, до края на седмицата ще се водят разговори с нападател от чужбина, и такъв от България. По информация на Гонг българинът е Стойко Сакалиев.

В същото време Боби Димитров заяви, че бургаският Черноморец е отказал мачът срещу Ботев от първия кръг на А група да се играе в Несебър. В момента се мисли вариант двубоят да е в Раднево, тъй като Сливен и Берое са отказали да предоставят своите терени.

„До края на седмицата се очаква да има първоначално решение на спортния съд в Лозана за нападателя Георги Христов. Явно в Левски не са много сигурни в правотата си, щом не подписват договор и не го картотекират. Има голям процент вероятност решението да е положително за нас. Предполагам, че Левски ще искат временна картотека, за да не се спира развитието на Христов,” коментира Димитров.