БОК още чака 900 000 лева, раздаде значки
БОК още чака 900 000 лева, раздаде значки / netinfo
900-те хиляди лева за БОК от ДАМС за олимпийска подготовка на родната делегация за Игрите в Пекин все още не са преведени. Никой не е звънял и канил олимпийската ни централа на преговорите относно спортните бази, след като преди седмица Стефка Костадинова изрази разочарованието си, че БОК е бил пропуснат при обсъжданията.

Председателят на БОК награди със златна значка Евгения Раданова, а щафетата ни получи сребърни. Националните ни състезателки по шорттрек бяха зарадвани на церемонията в централата ни тази сутрин за добрите резултати, постигнати на Европейското първенство в Латвия, и с новата спортна екипировка на немската фирма „Цинер”, която облича българската делегация за всички зимните форуми през следващите 3 години.

„Много приятно съм изненадана, че освен аз, бяха почетени и другите момичета от най-голямата спортна организация в България. Те заслужават подобно признание. Продължаваме още две седмици подготовката си на пързалка Славия за Световното първенство.две седмици подготовка в чужбина няма да промени особено състоянието ни. През уикенда имаме контролно състезание за определяне на състава. Времето навън ще се оправи, което означава, че и в залата ще стане по-топло. Дано успеем да реализираме възможностите си и на Световното” сподели Жени Раданова.

„Стискаме зъби и продължаваме подготовката си както до сега, да се надяваме в бъдеще да се промени нещо относно зала. Ние се нуждаем просто само от една чисто тренировъчна зала. България е домакин на Световното първенство през 2010 и на кръг от Световната купа. Надеждата крепи човека

Шефът на БОК обяви, че това са момичетата, на които ще разчитаме на медали и от Зимната Олимпиада във Ванкувър през 2010 година и им пожела хубава зала за подготовка и тренировка.

„По-добре късно, отколкото никога, момичетата да получат значките на БОК, те заслужават това признание. Въпреки тежките условия за подготовка, те постигат големи успехи. Пожелавам им да нямат контузии, да проведат успешна подготовка за Световното първенство и много успехи. Ще разчитаме на тях за медали от Олимпиадата във Ванкувър през 2010 година. Все още не са ни преведени парите от ДАМС в размер на 900 000 лева, а и никой не ми се е обаждал за разговори за базите. Относно Игрите в Пекин до месец май очакваме да получим още квоти. Разширената ни делегация ще бъде около 150 човека. Самолетните резервации са почти готови. БОК се издържа сам, благодарение на спонсорите ни. Държавата не ни оказва никаква финансова подкрепа” сподели Стефка Костадинова.