Боби Михайлов: Вече повиших тон, искам добра игра
Боби Михайлов: Вече повиших тон, искам добра игра / netinfo
Президентът на БФС Борислав Михайлов призна преди отпътуването на националния отбор за Сърбия, че вече е повишил тон пред футболистите, след слабото представяне срещу Грузия.

„В последните мачове не играем добре, нито губим, нито печелим. Срещу сърбите предпочитам да играем добре, защото резултатът няма значение. Все пак е важен за самочувствието на отбора”, отбеляза босът на футболната ни централа.

„Сега отново ще говоря с футболистите. Мисля, че вече имаше достатъчно коментари и от нас, а и от вас журналистите. Когато трябваше, аз вече повиших тон. Надявам се, че те са си взели поука”, допълни Михайлов.

Бившият вратар и рекордьор по мачове в националния тим каза, че нашата делегация е приготвила подарък за Саво Милошевич, който прекратява своята кариера в тима на „плавите”. Мачът в Белград ще бъде бенефис за сръбския нападател.

„От три години се занимаваме само със съдийството. В България, а и в европейски мащаб никой не е успял да се справи с този проблем. Нашите клубове трябва първо да си гледат техните проблеми и това, което играят отборите им, а след това да коментират съдийството”, декларира Борислав Михайлов.

„Доволен съм, че първенството е интересно и равностойно, не знам на какво се дължи това. Стават неочаквани резултати и оспорвани мачове. Любопитно е както в челото, така и в края на таблицата.”

„Полемиките около повиквателните ги правите вие журналистите. Треньорът на националния е треньор на всички българи, които играят в чужбина и у нас. Той има право да вика, който смята за добре. Дали да пробва някой, или пък да му даде шанс. Няма никакъв натиск”, отсече президентът на БФС.

„Мишел Платини каза, че нищо не е доказано за уреден български мач. Когато има някакви доказателства, ще ни кажат. Аз не знам за кой мач става въпрос. 25 мача или 50 мача м Европа се разследват. Колкото до идеята за европейско първенство, ние я коментираме с колегата от Румъния вече две години. Наистина това е много труден проект. За това говорим, че може да стане през 2020 година, за да има достатъчно време. Трябва държавна подкрепа, независимо дали ще стане с това ръководство или пък с друго”, обяви Михайлов.

Шефът на БФС обеща, че базата на националните ни отбори ще е готова до края на календарната 2009 година. Преди време сред националните играчи имаше недоволство, че пътуват по различни стадиони, за да тренират. „База със сигурност ще има догодина. Не всички национални отбори имат база. В чужбина отборите също пътуват. Терените, на които тренират нашите национали, са достатъчно добри”, завърши изказването си Боби Михайлов.