Бенитес се чувства предаден, обмисля оставка
Бенитес се чувства предаден, обмисля оставка / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес вече сам започва да обмисля своята оставка, без тя да му е поискана. Причина за последния обрат в мърсисайдския клуб стана разкритието, че изпълнителният директор Рик Пари не само е участвал, но и е подготвил самоинициативно миналогодишната среща с Юрген Клинсман. През ноември 2007 шефовете на „червените” се срещнаха с немския специалист, като се очакваше всеки момент уволнението на Бенитес. Впоследствие обаче испанецът запази поста си, като винаги е твърдял, че разчита много на Рик Пари.

След като разбрал ролята на Пари в преговорите с Клинсман обаче, Бенитес вече не е сигурен дали може да има доверие на някого в Ливърпул и прекарва по-голяма част от времето си в умуване дали си струва да остане мениджър в клуба.

„Бях изненадан, когато прочетох за онази среща с друг треньор. Най-вече обаче се изненадах, когато впоследствие разбрах кой е бил на въпросната среща,” казва Бенитес, цитиран от английските медии след вчерашната победа над Блекбърн с 3:1.

„Искам отговори. В моята ситуация чувствам, че авторитетът ми бива подронван, затова искам нещата да се изяснят. Трябва да разговарям с членовете на борда. С всички, до един. Не знам какво ще стане след това. Може да е въпрос на дни. Или дори на часове.”