37% от Жоазиньо струват 750 хиляди евро на Левски
37% от Жоазиньо струват 750 хиляди евро на Левски / netinfo
Новото попълнение на Левски - универсалният полузащитник Жоаозиньо ще струва скъпо на шампионите. Това твърди бразилското електронно издание „Ултимо Сегундо”. Според сънародниците на Жоаозиньо, Левски ще се сдобие само с 37% от правата на футболиста, а останалите ще останат в Португеза, откъдето ще пристигне младокът. Така при една евентуална следваща продажба, по-голямата част от трансферната сума ще прибере не Левски, а именно бразилският тим.

Информацията в „Ултимо Сегундо” твърди още, че „сините” ще се разделят със солидните за българската действителност 750000 евро.

Жоаозиньо е считан за един от най-големите таланти на Португеза, затова клубът иска да се подсигури, за да не изпусне големите пари в бъдеще.

„Сключихме споразумение, което е много добро за Жоаозиньо. Не го продадохме, защото така искахме, а заради финансовите нужди на нашия клуб,” заяви президентът на Португеза Мануел да Лупа пред изданието.

„Златната резерва”, както е описан Жоаозиньо от „Ултимо Сегундо”, се очаква в България на 27 декември, за да премине медицински тестове, отново по информация на сайта. Самият играч казва: „Тръгвам с вдигната глава и се надявам някой ден да се завърна. Щастлив съм и съм наясно с отговорността, която ще нося отсега нататък. Целта бе да вкараме Португеза в първа дивизия и успяхме да я изпълним. Затова съм доволен. Очаквам да се адаптирам възможно най-бързо към новия си отбор и да се представям на същото ниво, което демонстрирах тук,” споделя Жоаозиньо пред „Ултимо Сегундо”.