Точно в 7.00 започна изборният ден на балотажа в София. На повторния вот се съревновават двете кандидат президентски двойки с най- висок резултат на вота от миналата неделя. Това са Румен Радев / Илияна Йотова и Анастас Герджиков / Невяна Митева.

В столичното 127 СОУ „Иван Денкоглу“ секциите отвориха. Всички членове на секционните избирателни комисии пристигнаха навреме.

Двама души бяха най-нетърпеливи за гласуване, иначе коридорите на училището в този ранен час бяха празни.

България избира на балотаж следващия президент - Румен Радев или Анастас Герджиков

1717 секции са подготвени в София, в 681 секции ще се гласува с по 2 машини, а в останалите секции има по една машина. Общият брой на машините в столицата е над 2000.

Право на глас в София имат 1 милион 180 хиляди 657 души.

Изборният ден започна в 7:00 часа и ще завърши в 20:00 часа. Ако в този час пред секциите има чакащи хора, гласуването може да бъде удължено с 1 час.
От секционните избирателни комисии напомнят задължително преди гласуване хората да дезинфекцират ръцете си преди да докоснат машината. Носенето на маски в секциите също е задължително.

Членовете на секционната комисия трябва да преписват данните от личната карта на избирателя без да я пипат, а той трябва да свали маската си за кратко, за да се идентифицира. В секциите, където е възможно да се гласува с хартиени бюлетини, е необходимо химикалките да се дезинфекцират след употреба.
БГНЕС