/ Демократична България Плевен
Силата на нашата листа е в позитивизма, с който започва кампанията. Освен това листата е една съвкупност от професионалисти и смятаме, че всеки може да помогне на Плевен със своите знания и умения“. Това каза водачът на листата за общински съветници на МК „Демократична България-Обединение“ (СДС, БЗНС) доц. Д-р Евгения Бързашка, малко след като с водосвет в храм „Свети Николай“ в Плевен беше даден старт на предизборната кампания на коалицията.

Демократична България Плевен

„Най-голямата сила на листата е, че ние сме заедно повече от 20 години. Така нареченото Дясно обединение, което е химера в страната, тук работи, продължава да работи и да печели - познаваме се, заедно сме и ще спечелим“. Това заяви Христо Таслаков, който е втори в листата с кандидати за общински съветници.

Найден Зеленогорски отбеляза, че водачът на листата на МК „Демократична България-Обединение (ДС, БЗНС) е от гражданската квота.

Демократична България Плевен

„Ние подкрепяме непартийния кандидат г-н Спартански и решихме, че в нашата листа трябва да има силно присъствие на професионалисти и на хора, които не членуват в партии и на практика в първата десетка има пет човека, които са от гражданската квота. В този смисъл имаме една сплав между опит, младост и дръзновение и има една сплав от хора, положили усилия през последните десетилетия в рамките на политическите сили, както и хора - граждани, които, вършейки добре и почтено своята работа, стават неформални лидери на общественото мнение, каквито в момента могат да управляват и Плевен и България, и силно се надявам, че това ще се случи“, заяви Зеленогорски.

Демократична България Плевен

Той припомни и амбицията на МК „Демократична България-Обединение“ (СДС, БЗНС): 

„Амбицията ни е първо да помогнем на г-н Спартански да спечели на първи тур и смятаме, че това е напълно възможно. Бихме се обърнали към гражданите на Плевен да гласуват активно, защото колкото е по-голяма избирателната активност, толкова е по-голяма вероятността това да се случи. Разбира се, най-голямата цел на коалицията е да постигнем най-висок резултат и да имаме най-голямата група в Общинския съвет, защото в миналия мандат голяма част от усилията на г-н Спартански отидоха на вятъра, защото нямаше достатъчно подкрепа от ОбС, нямаше съответното мнозинство“.

Демократична България Плевен

Найден Зеленогорски припомни също, че през трите му мандата като кмет на Плевен е имал мнозинство в местния парламент.

„Тогава нещата вървят много по-добре и можеш да изпълниш програмата си на 100%. В противен случай се получават проблеми. Затова аз призовавам хората да гласуват и за Георг Спартански с бюлетина номер 70, и за общински съветници с номер 68, за да може той да разчита на силна група, а защо не и на едно мнозинство, в което „Демократична България-Обединение“, СДС и БЗНС да бъдат гръбнака на това общество“, допълни Зеленогорски.

Демократична България Плевен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!