/ МК Демократична България - Обединение
Местна коалиция „Демократична България-Обединение“ (СДС и БЗНС) ще се яви на местните избори в края на месец октомври с пълна листа от 41 кандидати за общински съветници. Това обяви Найден Зеленогорски по време на представянето на листата в пресклуба на БТА.

МК Демократична България - Обединение

„Ние оценяваме като изключително управлението на г-н Георг Спартански през миналия мандат и в този смисъл всички политически сили, които са част от тази коалиция, не издигаме кандидат за кмет и ще подкрепим за кмет г-н Спартански. Според нас, той трябва да получи още един мандат, за да реализира в максимална степен своите възможности и своите проекти“. Това каза Зеленогорски като добави, че в първия си управленски мандат, Георг Спартански и екипът му са се справили по изключителен начин в усилията си за подобряване на качеството на живот в Плевен.

МК Демократична България - Обединение

„Поставили сме си за цел в следващия мандат да бъдем най-голямата група общински съветници и в този смисъл ще положим максимални усилия“, каза още Найден Зеленогорски като добави, че кандидатите за общински съветници от „Демократична България-Обединение“ (СДС и БЗНС) представляват много добра сплав от хора с опит, с доказани професии, млади хора, както и такива с партиен опит. 

МК Демократична България - Обединение

В срещата с медиите участваха проф. Мария Цекова - лекар кардиолог и ръководител на Клиника по кардиология в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ - Плевен, Димитър Митев - директор на СУ „Иван Вазов“ в Плевен, Пепо Петков - председател на СДС в Плевен, водачът на листата на коалицията доц. д-р Евгения Бързашка - детски лекар и директор на Медицински колеж - Плевен, Христо Таслаков, Милчо Илиев, проф. Начко Тоцев, Георги Велков - предприемач, Мария Монова - зам.-директор на Военноисторически музеи, Свилен Трифонов, председател на „ДА България“, Николай Абрашев и Тони Вашков.

МК Демократична България - Обединение

​​​​​​Всеки от тях изказа свои виждания и съображения относно бъдещото развитие на Плевен, като беше посочена необходимостта от приемане на нов устройствен план на Плевен, създаване на повече условия, насочени конкретно към задържането на младите хора в града, решаване на проблема с паркирането в Плевен, както и извеждането на трафика чрез околовръстен път което да реши и екологичния проблем със замърсяването.

МК Демократична България - Обединение

Засегната беше и темата за собствеността върху парк „Кайлъка“, по която да се проведе референдум в Плевен. Отбелязани бяха и сериозните амбиции за обновяване на спортната база Плевен, както и продължаване на успешното развитие на Плевен в областта на културата и изкуството.

МК Демократична България - Обединение

Христо Таслаков подчерта, че в знак на приемственост с предишните местни избори, девизът на коалицията „Плевен може, Плевен побеждава“ се запазва. Номерът на бюлетината за общински съветници на Местна коалиция „Демократична България-Обединение” е 68, а номерът на независимия кандидат за кмет Георг Спартански в бюлетината за кмет на Плевен е 70.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

МК Демократична България - Обединение