/ netinfo
Изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ се превърнаха в най-голямото бизнес събитие в българската столица София. Тази година се очаква ръст на посетителите до над 22 000 души, което гарантира едно успешно провеждане на бизнес форума. Регистрирайте се за безплатен вход тук


За всички посетители от 8 до 11 ноември ще бъдат на разположение 6-те зали на Интер Експо Център с обща площ от 16 000 кв. м. Повече от 450 фирми ще представят продукти и иновации от най-високо ниво. За поредна година Интер Експо Център и пет браншови организации - Асоциацията на месопреработвателите в България, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Националната лозаро-винарска камара и Националната асоциация Хотел Ресторант Кафетерия – обединяват усилия и създават условия за бизнес.

Интер Експо Център
netinfo

Интересът на чуждестранните участници ежегодно е провокиран от добрите възможности за делови контакти, които предоставят изложбите, фактът, че на едно място намират среща всички сектори на хранително-вкусовата промишленост и хорека индустрията, и не на последно място общото положително развитие на пазара в бранша.

Освен хилядите продукти, посетителите ще могат да се възползват и от богатата съпътстваща програма. България се готви за европейското си председателство в началото на 2018 г. В тази връзка в залите на Интер Експо Център ще се организира Форум „Българските биопродукти по време на българското председателство на съвета на ЕС“.

Кулинария от най-високо ниво

Кулинарията е висша форма на изкуство, създаваща култура на хранене. Поредно доказателство за това са провеждащите се престижни кулинарни събития. Националната квалификация на най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or и GastronomiX - кулинарен форум за професионалисти, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават знанията и опита си на свои колеги.

Пица – да, обичаме я всички!

По време на Международен пица шампионат ще може да се наблюдават пицари от България, Италия, Франция, Испания, Полша, Русия, Румъния, Сърбия, Англия,  Германия и други държави. Събитието ще предостави възможност на всички участници да покажат своите умения в три основни категории: класика и наполетана, креатива и романа и пица акробатика.

Изложенията, които предизвикват бизнеса за повече

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са изложбите, които могат да се похвалят като най-мащабното бизнес събитие, за който и да е сектор на икономиката в българската столица и второто по големина в България. Двустранни срещи в рамките на Българо-румънски бизнес форум създават нови партньорства.

Интер Експо Център
netinfo

Съпътстващата програма се допълва от състезание за любителите на напитките от кафе – Български бариста шампионат. Майсторите на кафе продуктите творят „чудеса” за небцето и очите. 10 от най-добрите български баристи ще премерят сили, като победителят ще спечели титлата Български бариста шампион за 2017 г. и правото да представлява страната ни на Световните финали в Италия през 2018 г. Презентация та тема Шоколад и вино ни отвежда по тайнствените стъпки на шоколадовото изкушение и любимата напитка - посвещаване на аудиторията в тайнството на тяхното съчетаване.

Дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“, организирана от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци, ще покаже на най-малките посетители колко полезни и вкусни са плодовете и зеленчуците.

Конференцията Kosher & Halal Certifications: a passport to export, организирана от Гръцката международна бизнес асоциация ще запознае специалистите със спецификите на този вид производство.

И разбира се, не напоследно място трябва да споменем и Конкурс Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви, който тази година ще отбележи своето десето издание.

Очакваме Ви на най-големия бизнес форум в Югоизточна Европа през тази година от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център – София. Всички новини за изложенията следете в сайта