РЗС, ВМРО, ЕНП, ЗНС и СЕК се обединиха за националния вот
РЗС, ВМРО, ЕНП, ЗНС и СЕК се обединиха за националния вот / снимка: БГНЕС

„България на гражданите и регионите" е озаглавен политическият проект, около който се обединяват партиите „Ред, законност и справедливост", ВМРО, „Единна народна партия", „Земеделски народен съюз" и „Средна европейска класа" за участие в предстоящите парламентарни избори.  

Цел на това обединение е влизането сред първите три политически сили в бъдещото Народно събрание, обяви лидерът на РЗС Яне Янев. В стратегическата рамка на проекта, който ще бъде основа на бъдеща управленска програма, са заложени декриминализация на политическия елит, злоупотребявал с власт след 1989-та година, изграждане на нова финансова инфраструктура, с която да се спре източването на средства от българския данъкоплатец, създаване на нова концепция за националната сигурност. Новата коалиция ще обяви 7 конкретни искания как да бъде съставено бъдещото правителство, допълни Янев. По думите му ако се стигне до формиране на управленска коалиция, това трябва да стане прозрачно.

Утре РЗС, ВМРО, ЕНП, ЗНС и СЕК ще представят листата с кандидати и мажоритарните кандидати за народни представители. В Благоевград като мажоритарен кандидат ще се яви лидерът на РЗС Яне Янев. В Плевен за мажоритарен кандидат е издигнат генерал Илия Илиев, а в Пловдив - лидерът на ЕНП Мария Капон.