Доган води листа в Благоевград, мажоритарен - в Кърджали
Доган води листа в Благоевград, мажоритарен - в Кърджали / снимка: Дарик - Разград, Радка Минчева

Лидерът на ДПС Ахмед Доган ще води листата на партията в Благоевград, а в Кърджали ще е мажоритарен кандидат за депутат. Това обяви самият той в местността "Демир баба теке" край Исперих по време на Възпоминателния митинг-събор в памет на жертвите на Възродителния процес и майските събития.

Единствен неговият заместник Касим Дал ще е тир пъти кандидат за депутат - като водач на листа и като мажоритарен в Търговище и като водач в Шумен, където втори ще е Христо Бисеров, а мажоритарен - доц. Георги Колев. Екоминистърът Джевдет Чакъров ще води две листи - в Бургас и в Пловдив, Рамадан Аталай води листата в Разград, а в Пазарджик е мажоритарен, Камен Костадинов е водач във Велико Търново и в Силистра, Йордан Цонев води листата във Варна, а е мажоритарен в Бургас.

Първи в листата в Кърджали е Лютви Местан, в Пазарджик - Делян Пеевски, в Плевен - Мидхат Метин, в Русе - Емел Етем, в Смолян - Ариф Агуш, в София - област - Александър Методиев, в Хасково - Юнал Лютфи. Мажоритарен кандидат в Разград е д-р Хасан Адемов, в Силистра - д-р Мидхат Табаков.

„Трябва да покажем ръст, ДПС ще е достойна сила в следващия парламент, ако има 40 депутати", категоричен бе Доган.