Валерия
Валерия / личен архив
Ако е вярно клишето, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, главният герой в тази история е едно голямо момиче. То се казва Валерия Мюлер, петокласничка е, живее в Добрич. И има мечта.

Русокосото дете се занимава с художествена гимнастика – спортува от май миналата година. За този период трупа в актива си пет златни и един сребърен медал и заслужено се гордее с постигнатите резултати. Предстои да покаже своите умения на състезание във Виена и се надява, че сумата, необходима за пътуването, ще събере сама с помощта на таланта и двете си ръце.

10-годишно момиче продава куклите си, за да помогне на деца (ВИДЕО)

За целта Валерия продава икони, изработени с техниката декупаж, направени лично от нея. „Надявам се да успея да продам някоя друга икона, за да помогна на мама и тате, за да могат спокойно да ме пуснат, без да се притесняват за паричките. Надявам се да успея и да отида на това състезание без да се чувствам неудобно, че родителите ми, въпреки трудния живот, не ме лишават“, споделя момичето в „Страничката на Валерия“ във фейсбук, където се продават творбите й.

Валерия
личен архив

„С декупаж се занимавам от 3 години, много обичам да правя различни неща - икони, бутилки, кутии. Видях в интернет едно клипче и така пробвах и аз, хареса ми и започнах все по-често да запълвам свободното си време с това мое занимание“, разказва малката чаровница и допълва, че правенето на икони й действа успокояващо и по този начин си почива от натоварването в училище и тренировките.

Валерия
личен архив

Родителите на Валерия я възпитават в християнски ценности. „С тях всяка неделя сме на църква и ми харесва да наблюдавам иконите и светците. Аз не съм запозната с това кой светец какъв е - знам за Дева Мария и Исус Христос. Също че Свети Мина е покровител на семейството. У дома имаме икони на Девата с младенеца, на Спасителя и на Св. Мина. На тях палим свещ, когато има някакъв празник. Когато ида на църква се моля на Исус Христос за здравето на всички в семейството ми“, казва Валерия.

Валерия
личен архив

Сред приятелите и съгражданите си тя е позната като дете с изключително добро сърце. Миналата година тя продава своите икони с благотворителна цел – събраните средства даряваше за лечението на болно дете. Споделя, че се чувства доволна и удовлетворена, че е успяла да помогне.

Валерия
личен архив