За най-добрия приятел... с любов
За най-добрия приятел... с любов / ThinkStock/Getty Images
За най-добрия приятел... с любов
89260
За най-добрия приятел... с любов
За най-добрия приятел... с любов
  • За най-добрия приятел... с любов
  • За най-добрия приятел... с любов

"Едно куче няма никаква полза от скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. Кучето не се вълнува дали си богат или беден, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде своето. Колко хора могат да ви обещаят същото? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате редки и специални? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате извънредно?" - Джон Гордън

Полицейското куче Дизел е новият герой на Франция (СНИМКИ)

Ако си зададете поне един от тези въпроси, може би ще стигнете до извода, че кучето има специално място в живота на човека или поне на този, който избира да има до себе си такъв приятел.

Куче загина в пожар, пазейки бебе от огъня (СНИМКИ)

Маргарита Аврамова е направило точно този избор. Според нея любовта на животните към хората и обратно е по-голяма и по-истинска от тази между Хомо сапиенс.

„Смело мога да твърдя, колкото и на моменти да ме е срам, но любовта към животните е по-голяма. Дори хора са ми казвали, че поставям животните на пиедестал пред хората. Не е точно пиедестал, просто се възхищавам на чистотата на животното. Макар да казват, че „злобно куче" - няма злобно куче, има неразбрано куче. Любовта не се насажда, ти се раждаш с нея и оставаш с нея".

„Мен също ме е хапало куче. Няма куче, което да не хапе. Но продължавам да мисля за тях по един и същи начин винаги. Ти се раждаш така и това е..."!

Куче герой спаси баба от горяща къща (СНИМКА)

Маргарита от малка обича животните, имала е различни домашни любимци, но връзката с кучетата е по-специална.

„Можеш и да си говориш с тях. Даже много хора са ми казвали, че съм луда. И ако говориш кучешки език, то ти отвръща. Усещат вътрешното ти настроение".

Истинският приятел е онзи, който винаги е насреща в тежките моменти. Маргарита разказва, че се чувства най-сигурна и защитена, когато кучетата са до нея.

Куче се хвърли пред автобус, за да спаси сляпата си стопанка (СНИМКИ)

„Когато съм била застрашена от човек или друга опасност, кучетата са първите, които застават пред мен. Тогава виждаш тази благодарност и това е най-интересното. В ежедневието това няма как да го видиш, защото ти виждаш само едно въртене на опашка, което ти става като наркотик, но когато си застрашен и виждаш как то рискува себе си заради теб, това е най-прекрасното нещо. Човек надали би го направил. Той ще помисли първо за себе си и след това евентуално за теб. Затова казвам, че кучетата са по-предани".

Куче даде живота си, за да спаси 7 души изпод развалините в Еквадор

В края на историята някои от вас ще си кажат: животното си е животно. Но тези, които са усетили поне веднъж любовта на кучето знаят, че клишето е вярно и кучето наистина е най-добрият приятел, когото можем да имаме..., защото то никога нищо не иска, а само дава - много любов.

За найдобрия приятел с любов
netinfo