Диана Добрева взе награда "Аскеер" за режисура на спектаклите "Дебелянов и ангелите" в Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" - Пловдив и "Бащата" в Народен театър "Иван Вазов".

Представлението на Пловдивския театър "Дебелянов и ангелите" бе най-отличаваното на 29-ата церемония по връчването на най-старите награди у нас -"Аскеер", която по традиция се състоя в Театър "Българска Армия", в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Наградите „Аскеер“ с нов екип и модерна визия

Приза за съвременна българска драматургия получи Александър Секулов за пиесата си "Дебелянов и ангелите", която спечели и наградата за най-добро представление.

Валентин Ганев получи статуетката "Аскеер" на Георги Чапкънов за водеща мъжка роля в спектакъла на НТ "Иван Вазов" -"Спускане от връх Морган", режисиран от Николай Ламбрев-Михайловски.
 

Иван Налбантов, АСКЕЕР за "Цялостен принос в театралното изкуство", връчен от Васил Михайлов.

Публикувахте от Аскеер в Събота, 25 май 2019 г.
Радина Кърджилова заслужи "Аскеер" за водеща женска роля за превъплъщението си в Сара в представлението "Любовникът" на Харолд Пинтър в НТ"Иван Вазов", постановка Деян Донков.
 

АСКЕЕР за "водеща женска роля". Радина Кърджилова за ролята ѝ на Сара в „Любовникът” от Харолд Пинтър, постановка Деян Донков, Народен театър „Иван Вазов”. НАРОДЕН ТЕАТЪР "ИВАН ВАЗОВ"

Публикувахте от Аскеер в Събота, 25 май 2019 г.
Победители в категория "Поддържаща роля" станаха Ирини Жамбонас за Елизе в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" в Малък градски театър "Зад канала" и Стоян Младенов за ролята на Ансел Смит в "Килър Джо", отново продукция на "Зад канала".
 

АСКЕЕР за "Поддържаща мъжка роля". Стоян Младенов за ролята на Ансел Смит в „Килър Джо” от Трейси Леттс, постановка Стайко Мурджев, Малък градски театър „Зад канала”. Малък Градски Театър "Зад канала"

Публикувахте от Аскеер в Събота, 25 май 2019 г.
Мира Каланова бе наградена със статуетка "Аскеер" за сценографията си в представленията "Дебелянов и ангелите" в ДТ "Н.О. Масалитинов" - Пловдив и "Бащата" в НТ "Иван Вазов".
За музиката си в спектаклите "Празникът" в Малък градски театър "Зад канала", "Драконът" в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна и "Наблюдателите" в НТ "Иван Вазов", " Аскеер" получи Калин Николов.
 

Селфи със страхотния Иван Налбантов, който ще получи Аскеер за цялостен принос в театралното изкуство!

Публикувахте от Аскеер в Петък, 24 май 2019 г.
За костюмография беше отличена Свила Величкова за "Драконът" в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна, "Наблюдателите" в НТ "Иван Вазов" и "Коя гад изяде кашкавала" в ДТ "Сава Огнянов" -Русе.
БТА