/ БГНЕС
Председателят на Народното събрание ще участва в тържественото честване на 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще участват на 22 септември във Велико Търново в тържественото честване на 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България, съобщиха от пресцентъра на парламента.

В 19.30 ч. Цвета Караянчева ще присъства на тържествената заря-проверка на площад "Цар Асен I". Председателят на парламента ще произнесе слово по повод годишнината от обявяването на Независимостта. Присъстващите ще наблюдават и аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина".

Сутринта в 7.30 ч. заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и народни представители ще присъстват на празничната света литургия и водосвет в църквата "Свети Четиридесет мъченици". Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.

В 10.30 ч. заместник-председателят на Народното събрание ще бъде на военния ритуал за издигане на националното знаме на Република България и ще приветства жителите и гостите на града. Той ще поднесе цветя на Пирамидата на Независимостта в крепостта "Царевец". Заместник-председателят на парламента ще се включи в празничното шествие до паметника на "Майка България", където ще бъдат поднесени венци и цветя.