В Кюстендил отново се радват на кино
В Кюстендил отново се радват на кино / снимка: DarikNews.bg, Кюстендил

Кметът на Кюстендил Петър Паунов и директорът на театъра Чавдар Ненов вчера официално откриха общинското кино в Кюстендил. Салонът е с капациете 50 места.

Всяка седмица в него ще се прожектират по три филма, като цената на билетите ще бъде за деца и младежи до 18 години 3 лв., а за всички останали 5 лв. Прожекциите ще бъдат от 10,30, 14.00, 16.00 и 21.00 часа. Първата прожекция ще бъде утре сутрин в 10, 30 часа с анимационния филм „Мегаум”, другите два филма са комедията „Пак ли ти?” и трилъра „Следващите три дни”.

Пред киното има червен килим, по който се минава, а в страни от него има транспарант на папараци, от фотоапаратите на които излиза истинска светлина, която се задейства при движение.

„Горд съм, че след 14 години отново ще имаме кино в Кюстендил. Дължахме това на младите хора. Това нямаше да е възможно без помощта на кмета и общинска администрация.В киното ще работят 6 нови човека, но да уточня, че не се създава нова структура. Всичко това е към театъра”, заяви директорът на културната институция Чавдар Ненов.

В Кюстендил отново се радват на кино
netinfo


„Положително оценявам новата придобивка. Обидно беше, че толкова време стояхме без кино. Благодаря на Общинския съвет, че ме подкрепи за тази идея и на хората, които се раздадоха, за да го има това кино”, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Други новини от Кюстендил