/ Thinkstock/Getty Images
Британски и норвежки учени назоваха храните, които предотвратяват появата на стомашно-чревни заболявания, в това число и рак, съобщи университетът в Уорик, Великобритания, цитиран от Лента.
 
Десет храни с магически сили

Наровете, червените сортове грозде, круши, гъби, леща, соя и зеленият грах са особено ефективни за профилактика на подобни болести.
 
Тези храни, според учените, оказват положително влияние на автофагията (процеса, при който клетката усвоява собствените си вредни компоненти) и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в организма.
 
Пет храни, които ще ви запазят млади и жизнени (ВИДЕО)

До изводите си авторите стигнаха, като проучваха причините, влияещи на нормалното протичане на автофагията.
 
БТА