„За един разказ в Лондон взимам 25 паунда. 100 000 пъти по-ниска оценка от Григор Димитров”. Това коментира  пред NOVA писателят Калин Терзийски.

Григор Димитров завоюва най-ценния трофей в кариерата си в Лондон

„Господстващите кръгове се опитват да елементаризират и деградират масите от хора, за да им станат удобни. Масите от хора са длъжни не да се псуват и да мразят писателите си и да възвеличават едно клето момче, което просто играе добре тенис, игра с топка, и печели. Играе добре, но е просто спорт. Лувъра ли е по-важен за цивилизацията или стадион „Маракана”, попита Терзийски.

„По времето на Леонардо да Винчи също е имало боксьори и борци. Не вярвам да има останал някой известен”, заяви още той.

Григор Димитров: Горд съм, че съм българин

Калин Терзийски е категоричен, че с изказването си не противопоставя културата и спорта и не цели да омаловажи успеха на Григор Димитров, когото призна, че харесва.

"Тъжното е, че един доста внимателно преценен опит да се провокира дискусия на тази тема се приема като противопоставяне и отнемане. Крадецът винаги казва "Дръжте крадеца". Който завижда, който умира от злоба, че някой има успех, той веднага решава, че когато поставяш 2.5 млн. до 25 паунда, това е злобна обида към този, който е спечелил 2.5 млн. Не! Обичам това момче! Наистина не мога да го приемам съвсем на сериозно, защото не смятам спорта за нещо сериозно. Дадох голяма цифра, а не Григор Димитров за пример, за да покажа как 100 000 пъти по-ниско се оценява трудът на създаващите мисъл и слово, и дух", каза Терзийски.

Какво още каза писателят вижте във видеото
nova.bg