За силата на духа и добрия пример на деца, лишени от родителски грижи - тази неделя, в 19.20 ч., след централните новини по NOVA
Тази неделя Темата на NOVA ни отвежда в Стара Загора, откъдето през последните две години до нас идват добри новини за деца, които са върнали голяма сума пари, спасили са живот или са помогнали на някого в беда. Оказва се, че всички случаи идват от едно и също място – домa за деца без родители „Мария Терезия“. Как се раждат герои в сиропиталище? – тази седмица, в 19.20 ч., след централната емисия новини на NOVA.

„Има моменти в живота, които определят кои сме и какво сме научили. Идват като изпит без предупреждение, често в най-баналния ден, когато не очакваме. Може да са под формата на плик, пълен с пари и трябва да избираш - да го вземеш или да го върнеш? Може да е човек в беда - ще гледаш или ще помогнеш? Има моменти, в които няма значение как се казваме и от къде сме“, разказва репортерът и автор на  Темата на NOVA Мария Милкова.

Наска и Стефан намират на улицата плик с пари, който без колебание предават на възпитателка в дома за деца без родители в Стара Загора, в който живеят. „Научени сме, че нещо, когато не е наше, значи е на някой друг“, споделят малките големи герои.

Величко има в джоба си 1,50 лв, когато попада на чанта с 500 лв. Без да я отвори, момчето от сиропиталище веднага решава да я върне.

Усмивката на шофьора Филип, а и самият него нямаше да ги има, ако Мария от дома „Мария Терезия“ не се беше качила точно в този определен тролей преди 2 години.

Това са само част от историите, които ще представи Темата на NOVA тази седмица. За предразсъдъците и вярата, как и къде се раждат героите – не пропускайте да разберете, в неделя, 19.20 ч., веднага след централната емисия новини по NOVA.