Съпруг на депутатка иска да е шеф на Софийската опера
Съпруг на депутатка иска да е шеф на Софийската опера / снимка: Sofia Photo Agency
Съпругът на депутатката Весела Драганова Георги Илиев е сред мераклиите за поста директор на Софийската опера, научи Дарик. Илиев е подал документи за участие в конкурса, чрез който трябва да бъде избран новият директор на операта. Мандатът на досегашния Борислав Иванов изтече в края на лятото.

Съпругът на Драганова Георги Илиев е бивш хорист в Софийската опера. Това е и една от причините да се пробва в битката за нов шеф на операта.

В Министерство на културата документите си са подали още Христина Ангелакова и Пламен Карталов. И двамата вече са били начело на Софийската опера.

С желание да я ръководят са и диригентът Иван Ангелов, който живее и работи от много години в Западна Европа, и импресариото Александър Янков, за когото в музикалните среди малцина са чували. Досегашният директор на операта Борислав Иванов, който беше един от най-критикуваните й шефове, няма да се пробва за втори мандат.

Комисия, назначена от министър Стефан Данаилов, предстои да реши дали и петимата кандидати могат да бъдат допуснати до конкурса за нов директор на Софийската опера.