/ iStock/Getty Images
За седемнадесета поредна година фондация "Еврика" ще определи студентите, които ще получават стипендии в размер на 2300 лева годишно в десет области. Това съобщиха от организацията.

Стипендия от 2000 евро ще получи един от най-ученолюбивите студенти на Панагюрище

Стипендиите на студентите ще бъдат връчени в областите - компютърни науки на името на Джон Атанасов; математика на името на акад. Никола Обрешков; физика на името на акад. Георги Наджаков; химия и химични технологии на името на акад. Ростислав Каишев; медицина и биология на името на акад. Методи Попов; аграрни, ветеринарни науки и горско стопанство на името на акад. Дончо Костов; инженерни науки в областта на електрониката, автоматизацията и електротехниката на името на акад. Димитър Мишев; инженерни науки в областта на машиностроителните технологии на името на акад. Ангел Балевски; строителство и архитектура на името на Кольо Фичето; икономика на името на акад. Евгени Матеев.

Заради постъпило целево дарение, за първа година след конкурс и по правилата за отпускане на именни стипендии, ще бъде определен още един носител на специалната стипендия "Акад. Александър Теодоров - Балан". Тя също ще е 2300 лева и ще е за студент по българска филология и литература.

Право на кандидатстване за стипендиите на фондация "Еврика" и на стипендията "Акад. Александър Теодоров - Балан" имат български студенти в български университети в определените области. Студентите трябва да са завършили най-малко втори курс от обучението си с успех по учебни години, не по-малък от "много добър" /5,00/, както и да са записани за редовно обучение в университетите за учебната 2019/2020 година.
БТА